Självständighet

Tänk om du aldrig fick bestämma själv. Någon annan sa till dig hur du ska vara, hur du är. Den fria viljan var bortblåst. Det är inte kul, det är inte bra. När man var bebis var det så men sen växte man upp och blev självständig. Det blir jobbigt om någon plötsligt försöker ta bort självständigheten.

På något sätt måste man få försöka själv. Få lågan att inte slockna utan andras hjälp eller inblandning. De kan ju inte säga om ljuset brinner eller ej. Kanske är det så svagt att andra inte ser, men du vet att det brinner och du jobbar på att få lågan större. Jag vet att mitt ljus brinner, låt det få göra så ifred.
 


Frihet i en påse...Jag tänker mycket just nu, funderar och filosoferar. En gång var jag fri, jag sprang runt, runt, runt och bara skrek "Jag är lycklig och glad, jag är lycklig och glad!". Kommer den dagen tillbaka? Inga bekymmer, hakuna matata.

Det var frihet, lycka och drömmar. Snart kommer jag till en punkt i livet då friheten inte längre existerar, lyckan varvas med bekymmer och drömmarna, ja, vart tar dom vägen. Är det dom som borde bli uppfyllda? Eller ska man stoppa tillbaka dom under huvudkudden?

Den ständiga frågan lyder: "Vad ska du göra efter studenten?" Svaret blir något i stil med: "Jag vet inte riktigt, ta det lungt *skratt*." Mer kan jag tyvärr inte säga. Det blir en slags begränsad frihet, frihet i en påse. Och vad ska man med den till. Vad vill jag egentligen bli? Mormors piga? "Ja, helst, men jag vet att det inte går, tyvärr..."

Det jag brukar säga till mig själv är att det inte gör något, jag kommer på det. Snart vet jag vad jag vill bli och jag kan ju alltid plugga lite mer och bli något annat om det inte skulle funka. Jag lever i nuet och kan bara invänta den dagen då det är dags att hoppa i påsen...

Ett litet undantag...

Ok, jag vet att jag inte skulle skriva förrän jag hade kommit på en bra idé, en plan. Men nu är det ju faktiskt så att jag har fyllt år! Nitton till och med, fast egentligen är det ju inte något speciellt med det....

I alla fall, här är en bild på födelsedagsbarnet.


Min tvilling har ju självklart också fyllt år men jag har inte frågat om jag får lägga upp en bild på honom, dock är den väldigt fin. Kanske kan jag lägga upp den lite senare, när jag har frågat. Tills dess får ni nöja er med denna.

Fråga, kolon, varför

Jag har tänkt, mycket. Många personer har nu för tiden en egen blogg, jag har blivit en av dom. Man kan skriva om olika saker och av olika anledningar. Familj och vänner, politik, fans eller pengar. Men varför skriver jag? Av vilken anledning.

En fritidsblogg, det är vad jag har. Jag skriver på min fritid och min den ändras ständigt. Denna veckan har jag haft mycket att göra, jag har alltså inte haft så mycket fritid men känt ett behov av att uppdatera bloggen ändå. Så då har jag blivit tvungen att göra det på kvällar. 

Bloggen har blivit ett måste och det var ju aldrig meningen...   

Så just nu tar jag en liten funderare. Jag kommer tillbaka och då vet jag varför jag skriver. Matilda gillar att ha ordning och reda och struktur. Jag måste hitta just den dära strukturer som gömmer sig någonstans och krånglar till det för mig. Men det här är inte det sista från mig...


Första mötet med CharlieFörrförra veckan fick jag träffa den här lilla sötnosen. Jag hade tyvärr inga bilder på det då men idag så hittade jag dessa. Klicka här om ni vill gå in och läsa mer om Charlie.

Telefonkataloggrejen

Idag i skolan så hade jag och Viktor inte så mycket att göra. Eller det vi gjorde var helt enkelt inte så kul. Så vi bestämde oss för att testa en grej som Viktor sett på tv. Här är "receptet":

Telefonkataloggrejen

Ingredienser
Två telefonkataloger
Två personer (det går att göra det själv, men det är roligare att vara två eller fler)
Tid

Ta de två telefonkatalogerna och öppna upp dom, den till vänster med sista sidan uppe och den till höger med försa sidan uppe. Lägg den högra telefonkatalogens första sida över den vänstras sista sida. Börja sedan bläddra/lappa ihop dom. Ta varannan höger varannan vänster. Det tar ett tag men jag lovar att det funkar!

Nu ska ni ta varsin katalog och försöka dra isär dom. Det går inte, om ni nu har lyckats förstå mitt lilla "recept" och gjort det rätt!Jag och Viktor klarade i alla fall det inte. Vi drog som bara den och som ni kan se på bilderna så försökte vi på massa andra sätt också. Men icke! Det var kul. And it made my day ;)

Så kan det gå...Viktor skulle bara kasta cdskivan lite lätt så att jag kunder sparka till den eller något i den stilen. Men det slutade med att den träffade min haka. Mitt i prick! Det gjorde ont ett tag men nu är jag helt återställd, hehe.

Maaat!

Här sitter jag och väntar på att tiden ska gå. Jag är så himla hungrig!
(Viktor håller med)

Känns helt enkelt som att jag är på lite fel plats...
Lite sent kanskeDet här sitter jag och äter nu. Min middag. Aningen sen kanske. Eller, mycket sen faktiskt. Men så kan det gå ibland. ott är det i alla fall! Och enkelt!

Sov gott!

Jag säger bara: "Palla"


And the list goes on....tyvärr

en himla massa vhs...VHS = gammalt och otympligt. Det är därför jag har spenderat den här dagen med att importera en massa VHS till datorn för att redigera lite och sedan bränna ut det på dvd. Om det är kul? Nja, jag sitter mest och under tiden kan man ju roa sig med lite House. Och när det ska redigeras så koncentrerar man sig ju på det. Så det är helt ok, men inte kul.

Imorgon fortsätter jag med redigering och vid två ska jag dansa. Vi har ju uppvisning på fredag. Spännande eftersom vi har ändrat koriografin. Men det ska förhoppningsvis gå bra.

Nu tror jag att jag ska gå och äta lite för att sedan gå och lägga mig. Hoppas ni har haft en bra dag!

På promenad

Hej!

Idag så hade jag tänkt vara i skolan runt åtta eller i alla fall nio. Men så blev det ju självklart inte. Nej, jag varknade runt tolv och ville inte väcka Benton så jag åt frukost och gjorde mig iordning. Sedan bestämde jag mig för att gå till skolan istället för att be Benton skjutsa mig.

Det var varmt, mycket varmt. Det är ju inte speciellt klyftigt att ha vinterjacka på sig när man ska ut och gå i vårväder. Och sen hade jag ju en tung väska också.. Typiskt! När man tänkt njuta av vädret och en skön promenad så blir det bara tungt och svettigt. Men, det var ändå rätt mysigt. Kanske tar jag en promenad igen, dock utan väska och vinterjacka!

AnanasDet är faktskt riktigt gott. Speciellt juicen. Det brukade alltid bli bråk över ananasjuicen när jag var liten. Mamma gjorde hawaiipizza och silade ananasen så att det inte skulle bli för blött. Och sen var vi alla fem där: "Jag vill ha juicen!" "Nej jag vill!" "Mamma, kan inte jag få?" osv. Det slutade med att alla fick ta en klunk var och jag blev väl ledsen för att mina bröder kunde ta större klunkar än mig. Rättvisa gudrun.

Nu, får jag i alla fall dricka så mycket juice jag vill. Eller jag får väl ta och bråka lite med Benton. :)
Sov gott!

Jag ser det snöar, för sjuttioelfte gången!

Jo, igår så snöade det. Men inte så jättelänge så det hann lägga sig och bli riktigt vitt. Nej, det var sån där tråkig blötsnö. Usch för det. Men jag och Ludde trotsade det dåliga vädret och gick en promenad ändå. Det var därför han behövde duschas.


Dålig uppdatering, jag skäms!

Idag har jag verkligen varit jättedålig, inte uppdaterat bloggen en ända gång! Men jag har faktiskt inte haft tid, inte suttit vid datorn någon gång idag.

Det började med att Benton och jag försov oss, så vi skyndade oss som bara den för att försöka komma i tid till dansen. Vi hann, nästan. Sen åkte jag hem till familjen en snabbis för att äta. Efter det var det jobbet som väntade och när jag kom till lägenheten fick jag sån "lust" för att städa. Så jag satte igång och nu är den ren från golv till tak!

Så ni kan förstå att jag inte haft tid att skriva någonting. Känns lite konstigt faktiskt. Men nu skriver jag lite och jag kan garantera bättre närvaro imorgon!


Luddskrutt blir ren

Ibland måste han ju faktiskt tvättas på riktigt och inte bara om tassarna. Så när vi hade varit ute och gått och Ludde var snöig och smutsig bestämde jag mig för att duscha honom. Något som lilla Ludde inte uppskattar speciellt mycket...Fast han är väldigt gullig när han försöker torka sig. Då rullar han runt och gnider sig mot mattor och ben i ett försök att bli torr. Jag brukar blåsa honom lite med hårtork, då blir han verkligen galen! Han kanske inte tycker om det, fast om han inte gjorde det borde han ju springa iväg och det gör han inte...

Nu är han i alla fall ren och fin :)

Titta vad jag kan!Ok, den kanske inte är perfekt men det syns ju i alla fall att det är en inbakad fläta. Faktum är att det är svårare att göra det på andra än på sig själv.

Så jag vaknade väldigt sent idag. Rättså jobbigt, att vakna sent alltså, för då missar man ju hela dagen. Men jag får väl stanna uppe ikväll. Men då blir man så trött. En ond cirkel är vad det är.

Jag återkommer!

Undrar vad ögon skulle säga om de kunde prata...Vad säger mina?

Dans

Jag dansade i fyra timmar, det är så det ska vara. Första timman var kanske inte den roligaste men sen när jag och Benton dansade själva så var det underbart. Vi var så kreativa och kom på så mycket nytt och spektakulärt. Vi gjorde ett lyft som dom inom konståkning kallar fr dödöslyftet. Eller något i den stilen i alla fall. Spännande men lite läskigt.
 Nu måste jag i alla fall skärpa mig. På riktigt! Jag ska stretcha varje dag. Så jag kan bli lika vig som spagetti. Hehe. Och sen ska jag komma på någon annan typ av dansbild. En pointad fot börjar bli lite uttjatad. Eller vad säger ni? Jag kanske kan lägga upp en bild på hur vig jag är nu och sen kan jag lägga upp en bild på mig om en vecka så ser vi hur vig man kan bli på en vecka. Det ska jag göra, om jag kommer ihåg det imorgon vill säga ;)

Nej nu tror jag att jag ska dra mig tillbaka och krypa ner under täcket. En dansare behöver ju sin skönhetssömn. Sov gott!

One done, two to go...

Jag har skrivit klart en artikel. Nu har jag bara två kvar. Alla ska ju handla om miljö och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det temat. Det är på något sätt så uttjatat. Klart att det är ett viktigt ämne, det vet alla. Men det är ju samma saker som skrivs om det hela tiden. Nu får vi väl hoppas att mina blir annorlunda.

Här kan ni få en liten smakbit ur artikeln (det är faktiskt mer som en lista):

Sången, eh ja.

Jo, jag sjöng igår, min låt alltså. Om det lät det bra? Nja, inte det bästa kanske. Men visst, man kanske inte ska sjunga klockan ett på natten. Så jag får väl skylla på trötthet och fortfarande lite förkylning.

Hoppas jag kan spela in något bättre ikväll eller kanske imorgon. Ikväll ska jag ju nämligen dansa. Äntligen!
 

Musik...

Nu ska jag filosofera lite om (ja, som rubriken säger) musik. Jag har, som tur är, ärvt konsten att sjunga från mina underbara föräldrar. Idag har jag som jag tidigare nämt haft sånglektion. Men på grund av min förkylning har jag inte kunnat sjungit på en hel månad. Det suger verkligen. Att inte kunna sjunga alltså.

Men idag då när jag sjöng så gick det trots allt väldigt bra. Jag tyckte dock att det lät väldigt nasalt men det kan ju bero på att jag fortfarande är täppt och har lock för öronen. Karin, min sångpedagog, sa att det lät bra och då är jag nöjd.Musik, vad gjorde jag utan musik. Ok, jag behöver inte alltid ha på radion eller lyssna på musik. Jag tycker snarare det är skönt med lite tystnad, bara mina egna tankar och andetag. Men ibland när jag tänker för mycket sätter jag på lite musik och sjunger med, då slipper man ju tänka :) Annars så är ju det bästa att sjunga själv. Jag brukar gå runt och improvisera. Ibland blir det en riktigt bra låt. Jag liksom bearbetar mina tankar på ett mycket effektivt sätt.

Jag bara önskar att jag kunde komma ihåg allt jag sjunger, eller att jag spelade in det och sedan hade tiden att göra någonting av det. Om jag hade gjort det hade jag säkerligen haft flera album redan. Men nu har det ju så att jag får njuta av att sjunga lite ibland och acceptera att jag inte har flera album. Jag är glad ändå!

Nu ska jag snart sjunga in en av mina låtar till projektarbetet. Det ska bli mycket spännande. Kanske kan jag lägga upp en liten bit här på bloggen. Vi får väl se.  ;)

Hej så länge!


Ibland måste man organisera upp lite...Jag kommer inte ihåg när jag började skriva listor. Jag vet bara att jag har gjort det väldigt länge. Men jag kan tycka att det är bra. Man håller ju koll på vad man ska göra och förhoppningsvis glömmer man då inte viktiga saker.

Så kom ihåg det, om du inte vet vad du ska börja med för du har alldeles för mycket att göra, skriv en att-göra-lista. Då kan man ju sätta det viktigaste sakerna högst upp på listan och de minst viktiga längst ner. Sen är det ju alltid viktigt att avvika lite från listorna och göra något kul och ha lite fritid. Fast ibland sätter jag upp roliga saker på listan också...


"Nakenkatt"?Vacker? Nej, inte speciellt, eller hur? Den här katten heter Ugly (ful på engelska) och bor på ett djursjukhus i America. Stackars katt säger jag bara. Det kan inte vara lätt att se ut sådär. Frågan är varför han gör det... Ok om han bara blev sån, men jag tycker däremot det är fel ifall människor har experimenterat för att få fram en sådan art. Om inte annat så måste han ju frysa!

Nej, nakenhundar eller nakenkatter är ingenting för mig. Men sen är det ju bra att det finns andra som tycker om dom. Alla ska ju kunna bli älskade, eller?

Nu finns den på Youtube

Jag var ju uppe i Stockholm förra veckan och filmade en informativ film om Centerpartiets Ungdomsförbunds kampanj. Nu har de lagt ut den på youtube så det är bara att gå och titta. Klicka här om ni inte orkar leta upp den själva.


Lax och potatis

Nu har jag gjort riktig mat! Mums filibabba. Synd bara att jag inte hinner äta den innan jag åker till min sånglektion. Ja, jag får väl ta och sätta in den i mikron och äta när jag kommer hem igen.

Enkelt var det i alla fall att laga lite mat.


Härliga mornar

Godmorgon!

Det är så skönt att gå upp på morgonen och inte behöva stressa. Visserligen har jag en tid att passa, ska va i skolan senast tio, men jag kan ändå ta det lungt. Det gör mig glad!

Jag avskyr att stress. Ändå blir det lätt att man gör det. Synd. Här är min lista för idag:

10.00 - 12.00 Skola
12.00 - 16.00 Tvättid
14.00 - 14.20 Sånglektion
15.00 - ? Casting

Massa roliga saker att göra  :)
Hoppas ni också får en bra dag!


Casting

Modellcasting imorgon...Jag bjuder på några gamla modellbilder.
Kläder, kläder och mer kläder

Jag städar min garderob kanske lite oftare än "normala" människor. Det beror på att jag har, enligt mina föräldrar, alldeles för mycket kläder. Detta kan jag förvisso hålla med om men det är faktiskt på grund av att jag har kläder kvar sen jag var tolv år...

Nu har jag i alla fall gått igenom kläderna i hopp om att finna något jag kan säga hejdå till. Jag lyckades bara hitta två tröjor som jag inte längre ville ha. Men nu blir det i alla fall lite (läs: pyttelite) mer plats i garderoben :)Neeeej! Nu kom jag på att jag har tre lådor under sängen fulla med kläder... Jaha, då får jag gå igenom dom någon annan dag. Nu orkar jag inte mer kläder! För nu ska jag sova!

God natt!

Godis och mjukisbyxorJag har gjort det igen. Sitter vid laptoppen och tittar på House och äter godis. Jag tar det lungt och njuter utav det!

FlashanimationVisst är den söt? Min lilla gubbe i flash. Han kommer att få vara med nu ett tag framöver. Det är väldigt kul att jobba i flash men även väldigt frustrerande när det inte går som man vill. 

Buggar och sånt är inte heller kul. 

Nu ska jag ta mig hemåt för att äta lite mat. Jag kom ju för sent för att äta i skolan. Undrar vad jag ska hitta på. Vet faktiskt inte vad jag har för mat hemma.  Kanske går jag till coop och köper något jag hade ju ändå tänkt köpa lite godis.

Hej så länge!

Snacka om att vara trött!

Jag skulle varit i skolan klockan 10, men jag vaknade klockan 12 eller något åt det hållet. Fatta att jag va trött. Jag var helt borta när jag vaknade. Hade drömt nästan ett helt liv och det gör ju inte saken mycket bättre. Det är nästan skönare att inte drömma någonting.  

Nu sitter jag i alla fall i skolan och gör de sista ändringarna på artikeln om kärnkraftverk. Sen är den klar! Skönt. Annars funderar jag på att gå och lägga mig i en stor, varm säng! Låter inte det lockande?  


Kort, kaffe o kakaDet blev nickel och till och med bullar! Mums! Vi har alltid spelat kort i famijen och det måste ju vara något av det mysigaste som finns. Det är sådan gemenskap. Vi brukar spela beredskap. Kan förklara vad det går ut på någon annan gång. Nu måste jag gå och lägga mig. Imorgon ska jag till skolan klockan 10, så det blir en välförtjänt sovmorgon.

Kram och god natt!

Choklad i knät...

•·         08:20 - 15:00 Skola

                                     Redigering

                                     Scanna diabilder

                                     Ring politiker och skriv klart artikel


··         15:00 Till mormor och morfar

Sådär, nu har dagen nästan helt försvunnit. Men bra blev den och jag har hunnit med mycket. Artikeln blev klar, eller jag har i alla fall skickat iväg den för korrekturläsning. Så imorgon får jag besked på om den räcker som den är eller om jag ska lägga till något.

Hemma hos morfar drack jag först god varm choklad som jag då "såklart" lyckas spilla ut i knät. Inge vidare faktiskt. Det var ju synd eftersom den va så himla god, men som tur spillde jag inte ut allt. Sedan satte vi oss framför datorn för att jobba. Allt gick bra förutom krångel då vi skulle skriva ut... Det tog ett tag men sen gick det.

Citat från morfar:
"Det vill gärna bli bra"

Yes, här går jag runt i morfars långkalsonger och ska snart hem, men först hoppas jag på ett parti nickel med mormor och morfar.


Morfars långkalsonger och mormors tofflor, man tager vad man haver!

Hej eller godmorgon! (beroende ...

Hej eller godmorgon! (beroende på när ni steg upp imorse)

Nu sitter jag i skolan och scannar in lite diabilder åt min kära morfar. Det är roligt, för många av bilderna är på mig och mina syskon när vi va små. Minnen! :) Dom jag scannar just nu är från någon midsommar för länge sedan...


Midsommar - Jag och Karolina dansar

Jag har lyckats göra en sak klar och en annan halvklar. Jag drar mig för att göra nästa punkt på listan (ring politiker och skriv klart artikel)...
 

•·         08:20 - 15:00 Skola

                                     Redigering

                                     Scanna diabilder

                                     Ring politiker och skriv klart artikel


•·         15:00 Till mormor och morfar


Psykisk mobbing

Ett slag gör ont, kan göra jätteont. Det blir ett blåmärke eller ett sår och fortsätter att göra ont. Sen försvinner det helt eller blir till ett ärr som sakta bleks bort. Men ett ord, det sitter kvar. Det blir inte till något ärr, det bleks inte bort.

Psykisk mobbing är hemskt, det bildar sår på insidan. Och på ett sätt så känns det mycket värre. Det stannar kvar och skaver på själen. Men det stannar även kvar i hjärnan och man går runt och omedvetet påverkas och hjärntvättas av allas hemska ord. 

Så nästa gång du vill säga något elakt. Tänk efter och fundera över om det är värt det. Vill du verkligen orsaka personen i fråga så mycket smärta som ett ord faktiskt kan orsaka?  

 Funkade inge vidare...

Nu har jag varit och jobbat. Det var tråkigt men skönt att ha fått det gjort! Det flyter liksom på när man väl är där. Så helt plötsligt är man klar.

Det där om att inte prata gick inge vidare... Men jag ska inte ge upp än. Imorgon fortsätter min bojkottning, förutom när jag är med morfar och mormor. De tänker jag prata med :)

Dagen imorgon:

•·         08:20 - 15:00 Skola

                                     Redigering

                                     Scanna diabilder

                                     Ring politiker och skriv klart artikel


•·         15:00 Till mormor och morfar

Det ska bli kul att gå till skolan. Och träffa morföräldrarna såklart!

Sov gott!


Eventuellt, eller kanske
Kanske, om ingen ser
Kan jag försöka
För frågan är om jag orkar mer...
Eller också tittar jag åt ett annat håll
För att slippa ha koll...
Slippa behöva bry mig om saker som inte spelar någon roll...

Kanske...

Möten och kommunikation

Idag har jag varit på skolkonferens som elevrepresentant från medieprogrammet. Det var väldigt intressant och givande. Jag tog upp två saker som jag tycker är stora problem. De båda sakerna gäller mat. Det är ju viktigt att eleverna på skolan får tillräckligt med energi för att orka igenom dagen.

Det är synd att vi inte har sådana här möten oftare. Då skulle skolledningen vara mer uppdaterad på elevernas problem. De skulle helt enkelt bli färre problem, man skulle få en bättre struktur på om saker och ting ordnas och blir lösta.

Kommunikation. Så viktigt men så ofta blir det fel. Fast tänk ändå vad enkelt det borde vara med kommunikation, om vi bara pratar med varandra. Ändå blir det fel, fel, fel. Jag blir så trött. Ibland orkar man inte mer och vill på något sätt bojkotta all kommunikation för att bevisa att det är så viktigt. Tänk om jag skulle sluta prata bara för att visa att det är så viktigt att vi faktiskt utnyttjat och använder detta sätt att kommunicera?

Jag tror jag ska försöka, låt oss se hur länge det fungerar....

En bra bok - en tankeställareJag har inte läst böcker på jättelänge, men jag började läsa den här boken i måndags tror jag, Jag har knappt kunnat släppa den, suttit och läst i stort sätt hela tiden. Den var så himla bra! Magdalena Graaf har blivit min nya förebild. En otroligt stark männsika. Allt det hon har gått igenom, jag vet inte vad jag ska säga. Bara det att hon lyckades ta sig upp igen efter att ha blivit nedsparkad och helt förstörd. Bara det att hon kunde förlåta, förlåta den person som orsakat henne smärta, rädsla och ett otroligt jobbigt liv.

Under fastan ska jag nu ta itu med mina egna problem. Magdalena skriver: "Lever man med hatet inom sig, kvävs man långsamt. ...godhet föder mer godhet." Jag ska helt enkelt förlåta den person jag "hatar".

Läs boken. Ge dig själv en tankeställare.

Vår!

Det känns som att våren är här på riktigt nu... Är den det?Idag har jag bara tagit det lungt. Egentligen skulle jag ha gått och jobbat men jag tar det imorgon. Jag vet att jag kommer ångra mig och önska att jag gjorde det idag men ibland måste man faktiskt få lite ledigt.

Så när jag vaknade imorse runt halv tolv, åt jag frukost för att sen gå och lägga mig i sängen och läsa. Det var väldigt skönt och jag hade faktiskt mycket lätt kunnat ligga kvar.

Kvart i två kom Samuel för att hämta mig så att vi kunde, tillsammans med Johannes och Ludde, åka till mormor och morfar och moster Anna. Maten var klar när vi kom! Underbart! Plus efterrätt, kan det bli bättre? Jag har allstå haft en lugn och skön dag med mycket vila och god mat. Nu tänkte jag fixa en macka eller två och tillsammans med Ludde tänkte jag titta på en film... Hur låter det?
 

Glassen som ni ser på bilden måste vara den godaste glassen som finns! Jag kan inte få nog av den!

RSS 2.0