Stockings


Kakbak

Idag har Jodi bakat kakor. Jag hjälpte till där jag kunde. Dessa gjorde jag:De smakar citron och är supergoda. Dessa heter Volcano någonting och är ännu godare men det är väl bara för att det är choklad...

Rhys och jag

Jag och Rhys skojjade lite med min "smurfmössa" innan vi skulle på The Illumination Tour (man åker runt och tittar på alla hus och deras julbelysning).

Néo's Comic

Néo har talang! Seriöst! Detta är hans egna hemsida. Bilderna och storyn är helt och hållet Néos. Tidigare idag hjälpte jag honom att skriva ett till inlägg. Han sa vad jag skulle skriva såklart. Och när han berättar sagan så gör han det med sådan inlevelse! Helt amazing! 

He makes me so proud! 


Borsta-tänderna-sången

I did it! Ikväll hjälpte jag till att borsta tänderna på pojkarna igen. Vi var alla inne i badrummet och jag sjöng I brush my teeth each day. Sedan gjorde vi munsköljsången med. Fast det är egentligen mer som en dans. Alla killar tycker det är jättekul. Till och med Néo. Såhär sa han: 

- At first I thought you were crazy, now I think you're psycho! 

Men han sa det med ett leende på läpparna! Och jag fick ett kort från honom och Tate idag där det stod: 

You're the Best you! 

Jag har de finaste pojkarna!!!

Skridsko och punsch

Efter en busy day är det dags för lite skridskoåkning och punsch med vänner! God natt!

Bästa familjen

Helt oväntat! Jag blev superglad, grät en skvätt och påminde mig själv om vilken underbar familj jag har! Tack: Mamma, Pappa, Amanda, Karolina, Samuel, Johannes, Mormor, Morfar och Ludde!!! Ni ÄR bäst! Det är bara så det är. Väntar med spänning till julafton då jag kan öppna dem.

Gym med Iuliia

Sådärja! Nu har Iuliia joinat mig på gymmet (som mina värdföräldrar betalar för mig!) Vi tränade ikväll och jag tränade ben och mage. Det var riktigt skönt, jag har inte gått på hela veckan pga sjuka barn och helt enkelt inte mycket tid och ork till övers. 

Snart är jag även klar med juklapparna och så, det känns skönt! Men jag har lite kvar, förhoppningsvis blir jag färdig med det i helgen. Annars flyter allt på och jag mår bra :)

Köttbullar, potatismos, sås och lingonsylt.

Idag lagade jag kvällsmat och mums va gott det blev! Pojkarna tyckte också om det. (Dock inte Tate men han smakade inte ens, han är väl för liten...)


Pust

Ok, jag vet att jag inte har skrivit på ett tag, men det har varit mycket jobb. Igår var Néo hemma från skolan och idag jobbade jag kväll. 

Det var dock väldigt mysigt att natta pojkarna. Jag lagade även kvällsmat till dem och sen fick de lite glass till efterrätt. När vi skulle borsta tänderna så sjöng jag mammas "Jag borstar tänderna" - låt. Den uppskattades! 

När Jodi kom hem runt åtta så var pojkarna i full gång med att sjunga någon slags "Road" - sång. Det var väldigt gulligt. Ja, jag har det bra och snart är det jul och sen ska jag till Kanada och hälsa på mina underbara kanadensare!

Julbelysning

Igår gick jag och en kompis och tittade på julbelysning. Ja, här i Somerville så arrangeras Christmas Lights Tour. Sjukt, men kul! En del hus var fullständigt galna. Lite mycket skulle man kunna säga. Det är tur att det bara är i december och inte året runt. 

Här är några bilder från en utav gatorna. Jag gissar att det finns massa fler ställen! Bilder från Thanksgiving

Istället för Amerikanskt fotboll spelade vi Ultimate frisbee.Wills pappa Lee skär kalkonen.
Jag och Rhys byggde en cool bil med piprensare.


Vi hade ris istället för potatis eftersom Wills pappa kommer från Texas och där är det vanligare med ris.Efterrätt blev paj, tyvärr inte pumpkin pie...


Födelsedagar

Igår fyllde tre personer år, ja i alla fall tre personer som jag känner. Rhys, Néo och Tatiana. Jag firade pojkarna först och efter pizza så åkte jag till Tatiana och åt tårta. På lördag ska Rhys och Néo har födelsedagskalas och på måndag fyller deras pappa, Will, år. Och sen är det snart jul. Det var värst va det skulle vara mycket presenter på en gång! 


Karolina

Just nu är min syster Karolina i Durban, Sydafrika, på FN's klimatkonferens. 

Häromdagen skrev hon på Svenska Kyrkans agera-blogg om dåligt samvete och vad hon brukade säga till personer på stan som tyckte att hon gav dem dåligt samvete (Karolina jobbade som värvare för Läkare Utan Gränser).

"Jag ger dig inte dåligt samvete, det är något som du själv sätter igång när du låter bli att göra något som du kan göra. Jag ger dig bara en möjlighet att faktiskt kunna sätta igång med att göra världen lite bättre, sedan är det upp till dig om du gör det eller inte.”

Jag tycker det är riktigt smart sagt och det stämmer ju så bra! Det är häftigt att hon är iväg på något så viktigt som FN's klimatkonferens. Jag blir så stolt!

"Mina" pojkar


Bio och ösregn...

Idag har det ösregnat [läs ösregnar fortfarande!]. Typiskt när Néo och Rhys hade halvdag... Men vi gjorde lite läxläsning och sen efter att ha hämtat Tate gick vi på bio. Néo och Rhys fick välja mellan att ta med sig sina bästisar eller att få köpa biogodis. De valde kompisarna. Sött!

Vi såg Happy Feet 2. Tyvärr har jag inte sett 1:an. Jag får ta och göra det för 2:an var riktigt bra! Jag skrattar fortfarande! :)Top of the RockFörsta veckan i New York, med en massa tyskar :)

Christmas

Idag var jag i kyrkan, det var alldeles för länge sen sist. Jag var med på söndagskolan som är innan själva Gudstjänsten och när de behövde en extra person i sketchen som de skulle göra så ställde jag självklart upp.

Efter Gudstjänsten följde jag med församlingspedagogen hem för att packetera lite julgodis mm till några av församlingens studenter. Det var jättetrevligt, vi var ett litet gäng som hjälptes åt. Katie, församlingspedagogen, bor på en Military Base eftersom hennes man jobbar för The Air Force. Han är faktiskt just nu i Afghanistan och lär afghaner att avväpna bomber. De är ju bra. 

När jag kom hem så hade de klätt och satt upp julgranen. Julmusiken var på och det var faktiskt riktigt mysigt!A cupcake anyone? JulpyntJulgranen i dess helhet

Will är kreativ

Tates kvällsmat. Och jag kan säga att det finns måååånga fler. 


Tandläkarn

Idag tog jag pojkarna till tandläkarn. Och va mycket roliga saker de fick! Megastor ballong, cool tandborste, tandkräm och en liten leksak. "På min tid" så fick vi bara ett litet klistermärke. Men det var faktiskt bra det med!

När tandläkaren sa att pojkarna måste borsta tänderna bättre så sa Tate:

"I like it when Matilda brushes my teeth 'cause she brushes them better."

RSS 2.0