Sociologi och salsa

Tentan är avklarad, för ett tag sen. Nu väntar jag på resultatet. Och undertiden så läser jag:
  • Asplund, Johan (1987). Om hälsningsceremonier, mikromakt och asocial pratsamhet.
  • Bauman, Zygmunt & May, Tim. (2004). Att tänka sociologiskt.
  • Heidegren, Carl-Göran & Wästerfors, David. (2008). Den interagerande människan.
  • Macionis, John J. & Plummer, Ken. (2008). Sociology: A global introduction.
  • Sennett, Richard (2007). Den nya kapitalismens kultur.
Den nya kursen är Sociologi. Ämnet är intressant och det finns mycket att säga. För tillfället går vi igenom de fyra viktigaste personerna inom sociologin: Marx, Durkheim, Weber och Simmel. Det mesta dessa gubbar säger är vettigt men Durkheim kan inte ha tänkt igenom sin teori på alla håll och kanter... Oj! Det va kanske lite häftigt sagt! Jag lämnar gubbarna och deras teorier för vidare begrundning. 

Vi har nästan bara sena föreläsningar (15.00-17:00). Trots detta lyckades jag ändå fylla dagen. Jag läste fram tills föreläsningen, handlade (hann till och med fynda på Lindex!) och sen festade jag till det med taccos (kul att min tvillingbror också åt det igår, "great minds think alike"). Sen var det bastudags, skönt, det var så länge sen sist. Och med en riktigt finsk också :) Pricken över i var ändå salsan på kvällen! So all in all: A pretty awesome day!  


Tenta

Imorgon har jag tenta, i Psykologi. Det är sluttentan, sen är den kursen klar, om jag nu klarar tentan. Vilket jag verkligen hoppas. Jag har pluggat ihop med en kompis. Det är faktiskt riktigt skönt för då kan man diskutera och komma fram till smarta "kom-ihåg-teorier".

Sedan har jag även prata med min Moster, hon är bra. Då får man ju förklaringar från en som vet mer. Och ibland är det bättre med en verbal förklaring än att bara få det förklarat på en sida i en väldigt tjock bok.

Nu har jag ätit gröt och lite choklad och det är dags att läsa lite i boken igen. Det är bara att trycka in så mycket information som möjligt.

Imorgon gäller det! Klockan 14:00 skriver jag tenta i Psykologi.Hemma

Över jul var jag hemma, hemma hos mamma och pappa. Det var riktigt underbart! Men nu är jag också hemma, hemma i Lund. Där jag pluggar. Det är skönt det med.

Frågan är om man kan ha två hem? Och jag säger: klart man kan!!

Vad definierar egentligen ett hem? Att jag är hemma i Kalmar hos mamma och pappa är ju för att de är där. De får mig alltså att känna mig hemma. Att jag är hemma i Lund är för att jag har alla mina saker här. Det är kanske därför det var skönt att komma tillbaka till Lund igen, för att jag har alla mina saker runtomkring mig. Mina rutiner finns här på något sätt. Men samtidigt saknar jag ju de personer som får mig att känna mig hemma i Kalmar. Pappa, mamma, Ludde, mormor och morfar, Steph. De som hörde till min vardag förut.

Kanske är det helt enkelt det vi känner igen som gör att vi känner oss hemma?

En ljuslykta jag gjorde hemma i Kalmar

RSS 2.0