2010.01.20


Min vän från Irak
Om man tar höger i vänstersväng så får man se mer av naturen... eller också kommer man hem med en ny vän, squash och massa persilja.

Låt mig berätta.

Då jag märkte att det va lite uppehåll (annars ösregnar det rätt vilt här) tänkte jag passa på att rasta hunden. Jag har en runda som jag brukar gå men eftersom jag nu lyckats få ut Ludde tänkte jag att jag går förbi kolonilotterna, det brukar Pappa göra. Den rundan är ju lite längre.

Det va inte många som va ute, det hade ju börjat regna igen men när jag kom till kolonilotterna var det en man som stod och skördade det han sått. Jag hälsade och vi konstaterade att vi nog är de enda ute. Han sa:
- Det är vi och trafikljusen.
- Lite vatten är ju inte så farligt, det är ju bra för trädgården, sa jag.

Vi pratade på lite och han frågade om jag vill ha lite persilja, han hade väldigt mycket. Ja, varför inte tänkte jag och tog glatt emot lite. Sen fick jag även några squash. Jag frågde var han kom ifrån och han sa Irak. Han är kurd.
- Du ska smaka det här, min mamma har skickat fröna från Irak.
Jag får smaka på kurdisk persilja, mycket gott.

Min nya vän säger att när jag kommer förbi kan jag få så mycket jag vill och om hans fru är där så kan jag bara säga att jag är hennes mans vän.

Vilken otroligt härlig människa! Tänk om det fanns fler som han i vår värld. Jag tror att det skulle göra världen lite finare. 

Norge


Att inte förstå

Ibland and blir jag så frustrerad, så arg. Det är någonting inom mig som bara vill säga nej! Skrika, nej! Något som inte alls håller med. Jag kan liksom inte förstå. Och jag nöjer mig inte med att bara undra varför. 

Men det är så många frågor som inte får svar, man går runt som ett frågetecken. Gömmer ansiktet i händerna och bara undrar. Kanske gråter lite, för det som aldrig blev som det skulle. För att man hade en dröm om något som man innerst inne visste aldrig skulle gå i uppfyllelse. Men just då kändes drömmen sann och inte alls så omöjlig. Man darrar till och förstår att man levde i något som aldrig fanns där. 

Så en dag ser man det som skulle bli, fast någon annan fick det. Och man vill vara glad, känna att man kan vara riktigt glad för de som tillslut fick drömmen. Men så kommer den där ilskan. Den kryper sakta fram tills den inte går att hejda. Det slutar med att man gömmer ansiktet i händerna ytterligare en gång. Fast denna gången vill man egentligen bara skrika, inte gråta. Kanske slå handen i väggen, men vad hjälper det? Så man förblir stående med ansiktet i händerna. Önskar att ilskan kan släppa. Att man kan glömma och gå vidare. Kanske i alla fall acceptera det som blev som man inte trodde. Men som ände blev så. Att man i alla fall kan förstå.Vänskap

Jag gillar när man träffar en person och blir glatt överraskad. Träffade en gammal klasskompis igår. Vi gick i samma klass från dagis fram till femman. Vi var kompisar men inte bästisar. Men igår hade vi verkligen jättekul ihop. Vi pratade nästan oavbrutet.

Vi har en gemensam vän, eller det är väl mest hennes vän. Men den här gemensamma vännen känner en av mina bästa vänner från Lund. Så när hon var och hälsade på i Lund (hon kommer från Brasilien) så frågade hon vart jag kommer ifrån och när jag drog hela min lilla historia så nämnde jag bland annat Aneby varpå hon säger:

- Jag känner en person från Aneby.

Aha, tänkte jag, oddsen är ju rätt stora att jag kanske känner till den person, så jag frågade och så nämner hon min gamla klasskompis! Världen är verkligen liten, klyschigt men sant.

Förhoppningsvis hinner vi ses igen innan jag åker, vi tänkte testa på att vara gatumusiker. Har alltid velat testa det! Jag håller tummarna.

En liten blomma


På jobbet

Kollega angående spelling check (som inte alltid vet bäst, eller är rätt!):

- Nej, jag menade faktiskt marknadsföring, inte marijuanarökning!


Detta gav mig ett gott skratt!


Min mission

Jag hade nöjet att få umgås med vänner från Sydafrika. Maphuti och Calvin. Maphuti berättade om de fyra L:en och de fyra P:na. Detta är något hon själv tänkt ut och försöker leva efter. Jag har gjort det lite till min mission att sprida detta vidare. Jag gillar budskpet.

Live life
Love life
Learn from life
Leave a legacy

Have a Purpose
Have Passion for the purpose
Surround yourself with Positive thinking
Have Perseverance

Fundera lite kring dessa riktlinjer så kommer du förmodligen (förhoppningsvis) komma fram till att de är värda att leva efter.

RSS 2.0