Inledningsfrasen

Yes, det är allt som behövs. Egentligen vill vi människor inget hellre än att bli bekräftade. "Hej" "O kae?" "How are you?" Det spelar ingen roll hur vi hälsar, poängen är att vi tilltalar den andra personen, vi ser den. 

Jag kom precis hem från en promenad med Norman (familjens hund). Det är kväll här så det var mörkt. Det var fortfarande trafik och folk som gick eller cyklade så jag behövde inte vara rädd. Ändå infann den sig, rädlsan. I alla fall lite grann, tills jag mötte en man och istället för att bara skynda förbi eller till och med gå över till andra sidan gatan, sa hej och fick ett glatt hej tillbaka! 

Sedan mötte jag en annan man som hade två lösa hundar. Norman blev snabbt vän med dessa och jag tror att jag och Chris stod och pratade i ca 10min. Han välkomnade mig till kvarteret och sa att jag gärna får komma förbi igen om Norman vill leka med sina nya vänner. Tänk va lätt det är att få nya vänner. Det gäller bara att ta chansen, eller kanske rent av ge den andra personen en chans...

En annan incident var i mataffären idag. Kassörskan var ganska butter (ovanligt för att var USA) så jag bestämde mig för att göra det till min mission att få henne att le. Jag tackade henne för att hon packade ner alla mina varor i kassen jag tagit med samt berättade att det gör de inte i det land jag kommer ifrån. Hennes ansikte sken upp och hon sa: 

- Det märkte jag att de inte gör i Italien heller, de bara skjuter alla varorna längst ner på bandet och sen får man packa själv! Sitter de ner i det landet du kommer ifrån också?
Vi växlade några ord innan jag gick därifrån med ett leende på läpparna och en mycket glad kassörska vid bandet. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0