Skolbuss

Idag var första gången jag var tvungen att stanna för skolbussen. De pratade om den på The Training School. Så här ser den ut: 
Oktober = Bröst

Japp, oktober månad tillägnar vi brösten, eller rättare sagt bröstcancern. Kanske för att göra oss mer medvetna om att många kvinnor faktiskt insjuknar i bröstcancer varje dag. Gör detta enkla lilla test för att upptäcka eventuella förändringar: (klicka på bilden) 
Grejjen är den att om man upptäcker cancern tidigt så går det att bli frisk!

Den typiska lunchen i USA...

Macka, äpple, chips och en kaka. I alla fall om man får den färdigpackad. Mina värdbarn får inte sådan lunch till skolan. 


Rött = stop?

I Sverige får man inte köra mot rött. Det får man inte här heller...eller? Om man ska svänga höger och det är rött så får man faktiskt köra. Så länge det inte finns en skylt "no turn on red". 

Första gången jag skulle köra mot rött var när jag skulle lämna Tate i skolan. Det slutade dock med att jag inte körde mot rött eftersom Tate frågade: "Ska man inte stanna när det är rött?" Jag kände att det kanske blir lite komplicerat för en 4åring att förstå att "Jo, man måste stanna men ibland får man köra." Lite dubbla budskap på något sätt. 

Nu har jag faktiskt svängt höger några gånger trots att det är rött och jag kan säga att det känns fel. Men vad gör man när det är massa bilar bakom och det faktiskt är ok? Helgen i bilder


På en utav lektionerna skulle vi illustrera en bit utav den amerikanska historian. Detta representerar början utav 1800-talet då man började ge vaccin och det fanns voluntärer inom sjukvården. Det startades en "Health plan". 

Innan min grupp begav sig ut för att göra voluntärarbete så gick vi till John F. Kennedy museét. Det var riktigt intressant och han verkar ha varit en bra president. Undrar vad som hade hänt om han hade fått leva längre? Frågan är om makten hade stigit honom över huvudet. Som tyvärr är fallet för så många andra. 


Under lördagen så var en del av oss på "Somerville's fluff festival" och gjorde voluntärarbete. Jag tog bland annat hand om en barnaktivitet som handlade om att fiska upp lock med små meddelande på. På ett lock stod det: 
"To fluff or not to fluff"

Fluff är som marsmallows, fast som man kan bre på mackan (alltså i mer flytande form). Det är påkommet i Somerville. Varje år så har de en festival för att fira detta. På söndagen var vi voluntärer på "Alzheimer´s walk". Jag hjälpte till att dela ut vatten,samt snacks.Vi gick sedan en guidad tur i Boston och besökte bland annat en gammal kyrkogård där det ligger över 5000 kroppar begravda. Den senaste begravningen gjordes på 1960-talet. Nu är den alltså bara av historiaintresse.

Efter den guidade turen såg vi på filmen Crash. En film som handlar om rasism och kulturell mångfald. Mycket bra film! Jag har faktiskt sett den förut men den tål att ses igen. 

PS. Jag fick mig även en glimt utav Ryan Renolds (en mycket bra skådespelare) som är i Boston just nu för att spela in filmen R.I.P.D. Lyckades även "talk my way" i att få komma förbi avspärrningen så jag fick stå lite närmare. :)

En härlig helg

Det har varit en riktigt berikande helg, men nu är jag trött. Jag har varit lite förkyld, så det plus en massa lektioner och voluntärarbete har gjort sitt. Imorgon skriver jag ett längre inlägg och lägger upp bilder. 

Over and out!

Världen i mina händer

Eller rättare sagt en ballong. Det är ett projekt för min kurs som jag ska på i helgen. Uppgiften var att göra ett "Personal and goals collage" med en liten presentation. Det skulle vara kreativt. Så jag valde att göra en glob i papiermaché. Det var riktigt kul! 

Tanken är att jag känner mig mer som en världsmedborgare än bara svensk. Sverige, Sydafrika och USA är färglagda. Dessa tre länder kommer jag fokusera på. Jag börjar med Sverige och berättar om min familj och bakgrund, i Sydafrika nämner jag mina intressen som började ta form och i USA berättar jag om de mål jag vill uppnå pch varför jag kom hit. 

Önska mig lycka till!


Grannar från Colombia

Igår var jag och Tate hos grannarna. Flickan i familjen är lika gammal som Tate och de går i samma skola. Tanken är att Elli ska komma hit några dagar i veckan och att Tate ska va hos Elli några dagar i veckan. Vi kan även samåka till skolan. 

Ellis farfar och farmor är från Colombia, de pratar knappt någon engelska alls. Trots detta så hade vi det jättetrevligt. Medan barnen lekte så pratade vi om tango, läsa och skriva, grammatik på spanska, mat (framförallt om pisang på spanska: platanos) med mera. 

Jag förklarade att jag måste gå och hämta Tates bröder och de sa att de skulle äta. Så frågade de om jag ville äta. Först var jag lite osäker. Kanske frågade de bara om jag har ätit? Men, nej de frågade om jag ville äta hos dem. Jag sa ja och fick smaka utsökt Colombiansk mat. 

Underbart tänkte jag! Jag kan äntligen lära mig spanska! Men vi får se om jag hinner, jag trodde att jag hade ett helt år på mig men det visade sig att de tyvärr åker tillbaka till Colombia redan 10 december... :'(

Candlepin Bowling

Igår var jag och bowlade med Will och pojkarna. Dock blev det inte så mycket bowling men det var kul ändå. Jag tror att vi ska gå dit på ett LCC möte så då kan jag göra det på riktigt. 

I vilket fall som helst så var det inte vanlig bowling utan detta kallas Candlepin Bowling och finns främst i vissa delar av Canada samt i New England om jag förstått det hela rätt. Morfar, rätta mig om jag har fel! 

Det var mycket annorlunda och jag måste nog säga att jag föredrar "vanlig" boxling... Eller så är jag bara mer van vid det. 
En vän till Will, samt Will. Ballonghattarna är egentligen pojkarnas. (Ursäkta kvaliten på bilderna, de är tagna med Wills Iphone)

Elisabet

Rätt! Bacon och banan stämmer. Samt sirap så klart. Jeannine och jag fick extra sirap till och med. Två var, vi delade på en! Haha! 

Gällande återvinningen så kan jag stolt säga att min värdfamilj faktiskt sopsorterar. De har dock inte en kompost, men vem vet de kanske har det när jag är klar här!

Kramar till dig!

Baka kaka

I söndags var jag på ett LCCmöte. LCC står för Local Child Coordinator och är en kontaktperson som jag delar med ett gäng andra Au Pairer. Vi hade fått i uppgift att baka någon form av kaka och ta med. Jag bestämde mig för att göra kärleksmums. 

Allt gick bra, vi hade alla ingredienser förutom vaniljsocker. Här har det vanilla extrakt istället, men det går ju bra ändå. Jag bakade kakan och när jag skulle berätta för Will (min värdpappa) så förklarade jag att det fanns två bakpulver och att jag tog baking soda... I did what!?! Just det ja, jag tog bikarbonat... 

Kakan blev som den skulle runt sidorna men i mitten ville den inte. Den blev lite som en kladdig chokladkaka istället så god blev den i alla fall :) 


Cheese cake factory

I lördags var jag på The Cheese Cake Factory. Dock blev det ingen cheese cake men jag åt detta: (och mumsigt var det!) Jag var där med dessa personer: Tatitana + hennes kompisar. Killarna kommer från Frankrike, Sébastien och Damien, samt Sébastiens flickvän som kommer från Mexiko. Nästa gång jag går dit så ska jag boka bord och sitta där i flera timmar så att jag kan äta cheese cake. Förhoppningsvis blir det för att fira Jeannine som fyller 20 på fredag! Men vi får gå dit någon annan dag för 23-25 ska jag plugga.

Helgen i Andover med Jeannine

Drive thru ATM. Det är Amerika det!Vi åt på Tacobell och det var riktigt gott. Det visade sig även vara stället att hänga på en fredagskväll. I alla fall om man är typ 17...

Sen gick vi och såg på Lejonkungen i 3D. Den filmen går att se flera gånger om. Nästa dag åkte vi in till stan för att äta våffelbrunch. Vi passerade detta massiva hus!Det blev dags för våfflor. Och inte vilka som helst, utan Elvis våfflor. Gissa vad som är på!Efter våfflorna var vi riktigt mätta, positivt mätta. Vi åkte vidare in till ett shoppingcenter. Jag handlade inte så mycket. Det roligaste var en Scrap book store! Nu ska här "scrap bookas". Sen var vi även inne i en affär som säljer typ allt fast i XXXXXL storlek. Istället för 5 pennor så är det 20. Kundvagnarna är dubbelt så stora. Frysvarorna skulle räcka ett halvår (ok jag överdriver men ni fattar). Mina ögon var dubbelt så stora. Haha! Jag bara WOW. Sjukt, men sant!

Colorful


Tates andra dag i skolan.12 september 2011

Jag lämnar Tate i skolan på morgonen. Han vill alltid att jag ska stanna lite längre.
- When breakfast closes you can go. But only then. 

Sen får jag en megakram och ett: 
- I love you Matilda. 

Japp, jag tror jag klarar av den här dagen också :)

Förra helgen i Bilder

Denna helgen var jag och hälsade på Jeannine (min vän från training school). Förra helgen var hon hos mig! Här kommer lite bilder från den helgen: 


Vi gick på bio.


Vi tittade på Crazy, Stupid, Love. Fantastisk film! Romantisk komedi såklart. 


Vi såg utomhusyoga och var ledsna att vi inte kunde delta.


Vi shoppade i Boston. (Och glömde bort yogan så vi blev glada igen)


Vi provade Bostonmössor...


Vi åt Frozen Yoghurt. (Tatiana var med oss, hon är från Brasilien)

Ledig helg

Familjen är iväg och campar. Det hade nog varit kul att följa med, men man vet aldrig. Campa = lite sömn = trött... Och jag ska jobba hela nästa vecka så jag behöver nog lite [läs mycket] sömn ;) 

De åkte runt fyra och sen dess har jag diskat pojkarnas lunchboxar, sorterat alla deras böcker (jag älskar att sortera saker, skulle kunna göra det jämt!!!), gått en promenad med deras hund och packat inför min resa till Jeannine.

Jag kommer hem igen imorgon och då ska jag förhoppningsvis ut eller bara umgås med lite vänner. Spelar ingen roll vad det blir, jag är lika gla´ ändå! ;)Chinatown

Igår var jag och ett par vänner på en Japansk restaurang. Vi beställde en soppa som man sedan kokar sin mat i, tillbehör var ris. Grymt kul hade vi och mums va gott det var! Mamma och Pappa, när ni kommer hit så går vi dit :) 


Quick update

Jag börjar jobba 8.30 - 9.00. Sen har jag nästan två timmar ledigt. Då är jag ganska trött. Igår gick jag och la mig igen! Ca. 10:45 åker jag till Tates skola för att hämta honom sedan har vi ungefär tre och en halv timme på oss att göra något tills det är dags att hämta Rhys och Néo. Vi kommer hem ungefär 15.30 och då är det dags att göra läxor och äta lite mellanmål. Sen får de leka med sina kompisar om de vill. Vilket de brukar vilja! 
Jag slutar 17.30.
I måndags och tisdags jobbade jag dock längre. Schemat varierar lite varje dag. I helgen ska jag till Andover och hälsa på Jeannine :)
Nu måste jag åka och hämta Tate. Hej så länge!

Sport

Letar biljetter till basket och baseball. Kanske går jag på baseball ikväll... Kanske inte. Många säger att det är tråkigt, jag säger att jag måste prova att se en match i alla fall! 

Önska mig lycka till :)

Training SchoolJag och Hanna apar oss. Bilden är från Cultural Care Au Pair training School I New York.

Fyra ord

Idag fick jag höra det.

-I love you Matilda!

Detta hörde jag Tate säge inne från badrummet. Det kändes i hjärtat. Jag tog honom till skolan idag. Hans första dag. Först sa han att han var rädd, han ville inte gå. Men på något sätt lyckades vi ändå sätta och i bilen och åka. Och det gick bra. När jag sedan skulle hämta honom igen var han på bra humör. Han sa att han gärna hade stannat längre i skolan. Jag minns så väl hur det var...

Sarkasm, nej tack!

Det blev lite mer shopping... Detta inhandlades igår:  Dagen blev dock inte så lugn som jag hade tänkt. Jag följde med några kompisar till en jättekonstig restaurang. Det går ut på att personalen ska vara så sarkastiska som möjligt. De va egentligen inte alls trevliga. Dit kommer jag inte gå igen... Men det var väl en liten annorlunda erfarenhet.

Annars har jag haft en riktigt härlig helg! Dock är jag lite trött så ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt!

Helg

Skönt med helg. Jag kan dock säga att jag har haft en härlig vecka. Det har både varit kaos och lugn. Så man kan inte direkt säga att jag är uttråkad! 

Ikväll ska jag på bio med en kompis som ska sova över här och imorgon ska vi gå på stan. Imorgonkväll ska jag ut med några andra kompisar. Söndag ska jag nog bara ta det lungt och skypa med nära och kära :)
Ha det underbart!

Tate som Ironman


I onsdags

Det har varit en bra dag! Tate och jag har varit på "Museum of Science" tillsammans med Tates kompis och hans Au Pair. Det är alltid roligare om man är flera Au Pairer. Hon bjöd förövrigt in mig till hennes avskedsfest på måndag :)

Efter museet så åkte vi och hämtade Rhys och Néo för att sedan bege oss till biblioteket. Det var mysigt. Néo valde en bok som jag läste för dem. Nu hoppas jag att det blir kvällsmat snart. Jag är hungrig!


Ikväll kommer min Local Child Coordinator Marion. Då ska vi diskutera mina studier. Jag funderar på en dramakurs på Harvard, dyr men värt det! Och sen en helgkurs som avslutas med en resa till antingen Washington DC eller Niagarafallen.

Tack mamma och pappa för kalendern som kom idag! Förhoppningsvis kan vi börja planera min semester nu och då kan ni få reda på när ni kan hälsa på! Yippie!

 


Statusuppdatering

Det regnar och internet fungerar inte. Just nu är jag på biblioteket med Tate vilket ger mig en chans att kolla mail, uppdatera blogg mm.

Förutom liiiite ont i halsen så är det bra! Jag tror jag vet vad jag vill studera nu men jag ska kolla vidare på det... I will keep you posted ;)


Shopping

I söndags var jag och shoppade med en tjej som heter Tatiana. Jättehärlig tjej. Detta blev det: 


Det regnar...

Fotbollen blev inställd pga regn... Vilket betydde att jag hade alla barnen hemma. Men det var helt ok. Eftersom de inte hade några läxor så läste vi lite och sen fick de titta på film. Det gav mig en lugn stund...

Imorgon ska vi till biblioteket direkt efter skolan och sen på kvällen kommer min LCC (Local Child Coordinator). Förhoppningsvis kan vi lösa mina studier då. Jag har inte börjat med dem än men hoppas kunna göra det så snart som möjligt! 

Nu kan man lungt säga att jag är lite trött efter en hel dags jobb...

I lördags i Boston.


Allvaret

Det är nu allvaret börjar. Jag ska jobba själv, utan den gamla Au Pairen... Eeeehh! Nej, jag bara skojja ;) Det ska nog gå bra. 

Idag jobbade jag bara 3 timmar eftersom det var en public holiday. Imorgon kommer jag jobba 10 timmar så det blir en full dag. Jag kommer ta hand om Tate mest för han börjar inte skolan förrän nästa vecka. Alla killarna har fotbollsträning imorgon så det blir en del skjutsande fram och tillbaka från fotbollen. Så här ser dagen ut: 

  • 8 am Börja jobba
  • 3 pm Hämta Rhys och Néo från skolan
  • 3.30 pm Kommer hem, ge mellanmål om de är hungriga
  • 4.25 pm Ta Tate till fotbollsträning som börjar 4.45 pm. Rhys och Néo följer med, ta med deras läsläxa och gör den om det finns tid och är lämpligt.
  • 5.40 pm Ta Rhys och Néo till fotbollsträning (gå sedan hem med Tate)

Svar på fråga.

Jag kan meddela att jag inte var "singing in the rain" när jag sprang genom fontänen att jag, för några dagar sedan, sjöng Frank Sinatras: New York, New York för pojkarna. Jag spexade även till det lite och dansade. Sången blev mycket uppskattad av pojkarna som sjunger den om och om igen. Dock bara "I want to be a part of it!". Det har även bett mig att göra det igen... 

- Please sing: I want to be a part of it! 

Och det är klart jag gör. Dock har jag börjat få väldigt ont i halsen... Hoppas verkligen att det går över. Kanske får jag dra ner på mitt sjungande...


Spontanitet

Jag gillar att vara spontan, göra det som faller mig in. Dock händer det inte så ofta. Jag är liksom van vid planering och organisering. Och ja, jag gillar för det mesta att vara organiserad. Men ibland är det kul att bara fånga dagen och inte riktigt ha någon plan som är tajmad och klar in i minsta detalj. 

Denna helgen har varit lite spontan, det har inte funnits någon riktig plan utan jag har gjort det som känts rätt just för tillfället. Till exempel igår när vi var i Boston så gick vi förbi denna fontänen:Det var riktigt varmt så jag fick ett ryck och sprang rakt igenom. Jag kan säga att det var riktigt najs ;)


Romain och jag, lite småblöta. 

Idag har jag varit och shoppat tillsammans med en annan Au Pair. Hon var jättehärlig och det känns riktigt bra att jag redan har fått en del vänner. Jag tror till och med att jag kommer trivas här!

Nya vänner

Dagen har spenderats med dessa personer:

Salam! Detta betyder hej på arabiska. Vi har gått runt på stan och sen vidare till en nyfunnen vän. Det är kul att få träffa människor i ens egen ålder. (Romain, den gamla Au Pairen, var också med, det var han som tog bilden.)

Tack!

Tack för alla fina kommentarer. De är kul att veta att Ni läser mig blogg. Jag är ledsen om jag inte uppdaterar så ofta... Ibland är det lite fullt upp här, som Ni kanske förstår ;) 

Nu kan jag dock hinna med att skriva lite, barnen + deras kompisar tittar på en film som vi lånade på biblioteket. 


Dagar i bilder


30 augusti, jag och Tate hjälpte till att baka tårta till Jodis födelsedag.

30 augusti, Néo kan skela med ögonen.

31 augusti, Rhys bestämde sig för att bära allt när vi skulle gå och bada.

31 augusti, Néo

31 augusti, jag och Tate busar.

31 augusti, Rhys

31 augusti, jag och Tate.

1 september.  Romain, Au Pairen innan mig, åker imorgon *snyft* (Han har hjälpt mig jättemycket hela veckan.) Så han lagade barnens favoriträtt till kvällsmat.

Puh

Vilken dag! Egentligen skulle jag bara jobba 8-12 och 17-21 men eftersom den gamla Au Pairen fortfarande är här så jobbade vi tillsammans hela dagen istället för att dela upp det. Jag tog visserligen några timmar mitt på dagen till att skypa lite. 

Nu har jag precis kommit upp till mitt rum efter en trevlig stund med mina värdföräldrar. Jag berättade om hur dagen hade varit och vi skrattade och hade det riktigt härligt. 

Den mysigaste stunden på dagen var nog ändå när jag nattade barnen. De är så söta! De ville att jag skulle läsa för dem så alla la sig i minstingens säng och så läste jag för dem.


RSS 2.0