Advanced Salsa Team Member

Ni läser en Advanced Salsa Team Members blogg! Jag kom med och inte bara i The Performance Team utan i deras avancerade team!!! 

Våran första show kommer att vara innan 12 maj. Och ikväll är min första träning. Vi kommer att ha två träningar i veckan men de vill även att jag ska komma på salsa level 3 lektionerna på tisdagar. Åh va kul det ska bli att börja dansa på riktigt igen! 

Jag tänkte faktiskt på detta under min semester i Kanada, men tänkte att jag får väl börja dansa när jag kommer hem till Sverige igen. Tänk, att saker och ting bara löser sig ibland!Bild från i sommras när jag hade en photoshoot med Cecilia Träff som är en otroligt duktig fotograf.

Lekrummet

Före:


Igår var det lek i lekrummet, 6 ungar...


Efter:


Jag valde att städa idag eftersom jag var iväg på min dramakurs igår. Åh, vad jag hoppas att jag kommer in! Läraren frågade om de var några som funderade på att hoppa av, det var två som sa att det kanske skulle det. Jag hoppas att de gör det! Fast jag kan i och för sig inte förstå varför, kursen är ju underbar!

I en av övningarna vi gjorde så skulle vi alla stå så nära varandra som möjligt och sedan försöka räkna till 20. Om två personer eller fler råkade säga samma nummer var vi tvungna att börja om. Det var riktigt svår och krävde full koncentration och fokus. När vi räknade ner så klarade vi det faktiskt! Titta vad jag hittade!Finns i samma affär som lingonsylten. 5 min från huset!

Performance group

I torsdags var jag ju på en bachatalektion och där berättade de om att de har Salsa night på en restaurang i Harvard square. Självklart gick jag dit och hade jättekul! Jag blev även inbjuden att komma till deras try out för The Performance Team. 

Så idag har jag dansat. Och det gick bra! Tänk va kul det skulle vara om jag kommer med, hoppas bara att jag har tid! Träningarna kommer vara på lördagar... det är ju lite surt egentligen för då kan jag ju inte riktigt åka iväg på helger, men man kanske kan "make a plan". 

I vilket fall som helst så får jag reda på om jag kommer med imorgon. Wish me luck!

Ja morfar!

Alla kan bli skådespelare. Det handlar inte om talang eller om att vara supersmart eller jättevacker. Man sätter sina egna mål. Dock är det viktigt, om man vill bli en framgångsrik skådespelare att man "train and perfect the outer instrument". Alltså: kropp, röst och tal. 

Så för att svara på din fråga morfar: Det må vara svårare än shottis men du kan klara det!

Respect for Acting

Så heter boken som jag läser för en kurs jag inte än kommit in på.. Jag är fortfarande reserv men hoppas på att komma in. 

Den är i alla fall superintressant! Jag vill inte sluta läsa men måste eftersom jag ska gå och dansa bachata nu. Vilket i och för sig är väldigt roligt. 

Jag ska se till att uppdatera lite imorgon!

Vår?

Igår hade vi snö... Nu är det 13 grader ute, solen skiner och snön är borta. Jag kan dock inte klaga! Jag gillar ju sol och värme. Men såhär såg det alltså ut i helgen: 
Idag när jag cyklade till Harvard Square så hade jag bara en tunn jacka, mössan och vantarna åkte i väskan på hemvägen!

New Hampshire


Jag gillar deras slogan! Den går även att läsa på deras registreringsskyltar. I New Hampshire har de inte någon sales tax, det är med andra ord en bra stat att shoppa i. Hiking är en annan aktivitet man kan ägna sig åt i New Hampshire, de har nämligen mycket natur.

Sjukling

Idag var Tate hemma från skolan, stackars lilla sjukling. Ändå var jag effektiv och hann med att göra en hel del. Jag tvättade, handlade, lagade pajjer och gav Tate ett bad. 

När vi hade hämtat Rhys och Néo var det "homework time". Rhys hade 6 sidor att göra och Néo hade 8 sidor, mycket om man jämför med det vanliga, ca. 3-4 sidor per dag... Dock klarade ju mina fina pojkar att göra klart sina läxor. Stjärna i boken! Jag och Rhys hann till och med vara ute och spela lite fotboll. 

Detta lilla korsord gjorde Tate till mig. Sötnos!
Jag ser det snöar, eller jag menar TÖAR!

Snön kom i natt, taken var vita när jag vaknade. Men nu töar det som bara den! Pojkarna var dock riktigt uppspelta över snön. Lätt lyriska!
Inte mycket snö kvar...

Martin Luther King

So the boys don't have school today, which means I'm working all day. (As in I don't have a break just before noon, but it also means I start later and finish earlier!)

Right now they're all just playing, Neo has a friend over and Rhys went to his friend across the street. It's pretty chill. Tonight I'm off to some dancing. Can't wait! It'll be awesome.
And tomorrow, Tam will be back, my next door neighbor who I totally love!
Bye for now!

Två pumporEn bild från Halloween, det var en del roliga pumpor!

Paj

Idag stod jag för middagen. Jag gjorde två pajer, en spenat och fetaostpaj för de vuxna och en ost och skinkpaj för barnen. De uppskattades av både barnen och föräldrarna. Néo tog två portioner och Jodi och Will åt av ost och skinkpajen med. 

Jag lagar inte mat så ofta men det händer ibland så enkla barnvänliga recept godtages gärna! Nu har jag precis läst lite för Néo och Rhys samt sjungit Teddybjörnen Fredriksson på engelska (jag har improvisationsöversatt den). 

Jazz Funk

Har dansat Jazz Funk ikväll och det var underbart! Åh va härligt att börja dansa igen!!! Nu måste jag sova. God natt!

Dans!

Yes, äntligen ska jag börja dansa igen! Jag har precis gått med i ett program som heter Work Study Program hos Dance Complex. Det innebär att jag  jobbar för dem och istället för lön får jag dansa gratis där och låna danslokaler för eget bruk. Hur underbart är inte det!

Man måste jobba minst 2 timmar i veckan och för varje timma får man en danscheck som man sedan kan använda som betalning för en dansklass eller för 1 timma egen träning. Så synd att jag inte visste om detta tidigare!

Idag var första träningen (så man lär sig hur receptionen fungerar, öppna och stänga lokalerna osv). Alla som var där ikväll var Amerikaner, så detta är ju ett underbart tillfälle för mig att lära känna massa underbara människor. Och dansare dessutom! I'm loving it! Jag kan inte sluta le! 

Lite bilder från CanadaBrendan och jag.Mina nya vantar.Chelsea och jagSyskonen Dyck

Nu är det jul igen!

Titta vad jag fick av Tate! När jag vaknade imorse så låg det presenter utanför min dörr. Tate hade gjort julklappar i skolan men de hade kommit bort någonstans. Gulligt att han tänkte på att göra saker till mig!

Solen skiner idag!

Solen skiner och det är 15 grader ute! Wow vilket väder!

Dinner and home made milkshake

I am downstairs right now, by the family computer. The whole family got back from a restaurant about an hour ago. We had such a good time! When we got home, Jodi made us all delicious milkshakes. Mine was oreo-peppermint flavor. Yum!

I was supposed to go ice skating tonight but I cancelled.. So now I think I'll just go out for a drink with some friends. Tonight was a good start to the weekend!


En vanlig torsdag

Nu ska jag snart gå ner och se om tvätten är torr, så jag kan vika den och lägga/hänga in i garderoben. Har även hunnit med att handla lite idag. Huset är städat (härligt!) och jag har skypat med lite vänner.

Idag är sista dagen för läxor, vi får se om pojkarna lyckas göra klart alla sidor. De har ju haft en veckas jullov så läxrutinen har fallerat lite men det är ingen fara. 

Här är en bild från första dagen i skidbacken. (Lake Louise, Canada)
Juldagen

Jag med min strumpa på juldagen. 


Julpromenad med Tatiana

På självaste julafton mötte jag upp med Tatiana och vi gick en promenad. Det var väldigt härligt. Uppdatering

Jag har en hel del att skriva om, både jul och nyår. Men jag får ta lite i taget. Jag börjar med en bild från Kanada. I skidliften, första skiddagen. 
Brendan, Claire och jag.

RSS 2.0