Hemma

Temat i kyrkan idag var "home". Predikan var superbra. Prästen pratade om hur viktigt hemmet är för oss. Det är en plats där vi känner och säkra, älskade och där vi trivs, men att Guds plan för vårat hem innebär ofta att vi måste lämna allt det trygga bakom oss. 


Han gav exempel på olika personer i bibeln som behövde lämna sina hem. Och så pratade han om Jerusalem som är ett hem för så många människor. 

När jag skriver detta märker jag hur svårt det är att återberätta hans predikan. När han var klar fanns det en möjlighet för resten av församlingen att säga några ord. En äldre kvinna berättade om hur hon kom att kalla St James och Boston sitt hem. En annan ung kvinna delade med sig av det gånga året som varit otroligt jobbigt för henne men om att hon är på god väg att hitta sitt "hem". Den tredje personen som pratade kunde jag knyta an till mest. Han var en äldre man och han berättade att han bott i Lesotho med sin fru. Han hade hade bott på andra ställen i världen och han menade att han såg världen som sitt hem!

Det är precis så jag känner det. Jag har bott i fyra olika städer i Sverige, jag har bott i Sydafria och nu bor jag i USA sedan 1,5 år tillbaka, detta har inneburit att jag vid ett flertal tillfällen behövt lämna det som kännts tryggt. Men det har gått bra och jag har kännt mig hemma på alla ställen. 

Något som jag alltid har kunnat vända mig till och som alltid funnits där vart jag än i världen har varit, är min tro. Inte bara i sig själv, men genom andra människor. Jag har aldrig behövt vara själv. Det må låta otroligt krystat och som en cliché, men världen är mitt hem och alla dess invånare mina bröder och systrar. Med den inställningen tror jag att ett hem går att finna varsomhelst i världen.  


Kommentarer
Postat av: Anders Göranzon

Kloka ord. Själv brukar jag säga: Hemma, det är där jag har min tandborste. :-) Nåja, bäst är i alla fall när Du är hemma hos mamma och mig. = Längtar!

Svar: Längtar efter er! Hemma är alltid hos er, vart ni än i världen befinner er.
Matilda

2013-02-25 @ 08:30:02
URL: http://moruti.blogspot.se/
Postat av: Elisabet

Man kan ju också se det som att man gör som snäckan ("snigeln"), fast inverterat: i stället för att bära sitt hus/hem på ryggen så har man sitt hem i sitt inre, dvs "att komma hem till sig själv".

Svar: Ja, och det är en resa som vi alla måste göra. Man måste lära känna sig själv och det kan ta tid.
Matilda

2013-02-25 @ 16:36:11
Postat av: Valborg/åke Svensson

Varje kväll kl 8 sjunger du hemma hos oss (i mobilen) för att påminna morfar att ta sina ögondroppar, P o K

Svar: Längtar tills jag kan komma hem och sjunga för er live! P + K
Matilda

2013-02-25 @ 20:12:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0