Test?

Jag hade en tanke bakom min titel "Få sommarkroppen 2014!" på min facebookstatus med länken till föregående inlägg. Jag tänkte att det kanske lockar fler besökare...

Det skulle vara intressant att testa om det faktiskt gjorde det. Men nu är det ju försent. Men tänk om jag hade gjort två statusuppdateringar på facebook med länk till samma blogginlägg. Men att det hade gått att räkna hur många "hits" varje statusuppdatering hade fått. För att se om: "Få sommarkroppen 2014!" hade fått fler hits än tex: "Trött på anorexi..." eller något annat som inte uppmuntrar till viktnedgång. 

Av vilken anledning klickade du på länken? 

Dags för förändring

“Anorexia nervosa has the highest mortality rate of any psychiatric disorder (Papadopoulos et al., 2009)”

Detta citat kommer från min kurslitteratur i Psykologi A som jag nu läser vid Uppsala Universitet. Jag var tvungen att läsa om citatet och tänka efter för att verkligen förstå innebörden i orden jag precis läste. Ja, klart jag visste att anorexi kan leda till döden, men att det är den psykiska störningen som har högst dödlighet kom som något nytt. Det kom som en chock.

Och det gjorde mig arg. Arg på samhället.

Arg på tidningar som trycker i oss människor massa struntprat om att man blir vackrare ju smalare man är. Förlora 10 kilo! Kom i form! Få sommarkroppen 2014! Banta! Banta! Banta! Arg på alla överretuscherade bilder som gör så att modellen ser smalare ut än vad hen verkligen är. Ska jag seriöst tro på att låren är ungefär lika smala som vaderna? Att modellen som sitter ner har lika smala ben som när hen står? Att underarmarna är lika smala som biceps?

Mest arg blir jag på att så många människor faktiskt tror att det är just så kroppen ska se ut. Inte ett uns fett någonstans. Fast egentligen är jag inte alls arg på dessa utsatta människor som blir slavar till denna fruktansvärda sjukdom. Anorexi, en störning i hjärnan som gör att du tror att du är tjock fast du egentligen inte är det. Du väljer att svälta dig själv.

Manipuleringen, den gör mig arg. Varför är det så att vi människor, homo sapiens som på latin betyder förnuftig människa, inte är just det som ordet på vår art betyder: förnuftiga? Och nu menar jag inte att människor som får anorexi inte är förnuftiga utan att de som manipulerar inte är förnuftiga. För det är de som skapar det skeva kroppsidealet som i sin tur delvis leder till anorexi, bulimi och vad vet jag!?

Nej, nu är dags att göra något. På riktigt. Skapa ett kroppsideal som inte gör folk sjuka. Kan man stänga ner alla dessa kanaler som skickar ut fel meddelande? Hm, hjärnan jobbar, helt plötsligt är jag inte trött längre. Jag har varit trött på detta alldeles för länge! Nu vill jag ha förändring! 


Love, kärlek

Today I saw my host children again. After about 5 months apart. I got to spend almost the whole day with them. It was just like the old days, but better. We read books, I made them lunch, we played UNO, went to the park and then when their parents got home I had dinner with them.

The day was simply amazing but I think the highlight was when I got to tuck them in. Children can be so difficult sometimes but when it comes to that moment of the day when you get to just hold them, sing to them and tell them how unique and wonderful they are, you forget all about the frustrations of the day and just realize how much you love them. 

I love these boys so much I sometimes don't know what to do with all the love. It just overflows. 

 
 

 

RSS 2.0